Održan Mini festival dečije radosti “ Učimo da se družimo”

U okviru I Festivala mentalnog zdravlja danas je održan Mini festival dečije radosti “ Učimo da se družimo” u atrijumu Biznis centra “Galerija”.

Veliki broj mališana predškolskog uzrasta danas je nastupio na Mini festivalu dečije radosti pod nazivom “Učimo da se družimo”. Deca su pevala, plesala, recitovala, a najvažnije od svega je što su bili u društvu svojih drugara. Bila je organizovana i izložba najlepših dečijih likovnih radova na temu “Moj najbolji drug”. Šta je drugarstvo rekla su nam deca iz vrtića “Kolibri” PU “Naša radost”.

Organizatori Festivala mentalnog zdravlja ističu da je jako važno od najmlađeg uzrasta pričati o mentalnom zdravlju. Cilj Mini festivala dečije radosti bio je da se uputi poruka svima koji brinu o deci i koji rade sa decom predškolskog uzrasta koliko je upravo ovaj uzrast ranjiv i ključan za formiranje kako emotivne, tako i psihičke stabilnosti deteta i koliko je drugarstvo važno za sveukupno zdravlje.

Festival mentalnog zdravlja nastavlja se sutra tribinom u organizaciji Centra za socijalni rad Subotica “Kultura brige o mentalnom zdravlju odraslih i starih” od 12 časova u Savremenoj galeriji, zatim od 16 časova na istom mestu biblioterapijskom radionicom “Čitanje između redova” na mađarskom jeziku koju organizuje UG Literapia” i projekcijom filma “Društvo mrtvih pesnika” od 19,30 časova u Domu učenika srednjih škola.