Održan Međunarodni susret kolekcionara i sajam antikviteta

Stari novac, satovi, umetničke slike, poštanske markice, značke, kao i vredni antikviteti samo su deo onoga onoga što je bilo izloženo na 81. po redu Međunarodnom susretu kolekcionara i sajmu antikviteta koji je održan u subotu, u „Nepkeru“.

Među izlagačima na Međunarodnom susretu kolekcionara i sajmu antikviteta bio je i strastveni numizmatičar, Đorđe Jamušakov iz Bačke Palanke. Jamušakov je više od pet decenija posvetio numizmatici, a do sada je izdao 30 knjiga na ovu temu.

Posle dve godine pauze, Susret kolekcionara i sajam antikviteta okupio 85 izlagača iz Srbije i susednih zemalja. Iako su zbog epidemiološke situacije, kolekcionari Rumunije, Bugarske i Ukrajine izostali, manifestacija je prema rečima predsednika Društva kolekcionara Subotice, Silvestera Gerloviča bila uspešna.

Da je sve u znaku kolekcionarstva, najbolje se vidi i po ulaznicama koje svake godine imaju prigodnu temu. Ove godine ulaznice su u znaku obeležavanja 50. godišnjice od osnivanja Društva kolekcionara u našem gradu.