Održan „Letnji festival zdravlja“

U organizaciji Udruženja za pravilan način života i prevenciju iz Beograda, juče je od 10 do 19h, održan „Letnji festival zdravlja“ na Paliću.

U okviru ovog Festivala, koji za cilj ima promociju zdravlja i zdravih stilova života, organizovane su brojne radionice za sve generacije, kao i promocija sporta. U glavnom delu programa učestvovali su naši najstariji sugrađani, članovi Sirtaki plesne grupe kluba Centar I, među kojima je i Roža Salopek.

Predstavli su se i brojni izlagači poput sportskih udruženja i klubova koji su promovisali karate, veslanje, rvanje, metabolik fitnes i ples, a predstavnici školice „Mladi inženjeri“ priredili su radionice za najmlađe sa lego kockicama.

Podršku „Letnjem festivalu zdravlja“ pružili su i predstavnici Centra za promociju zdravlja Zavoda za javno zdravlje, koji su, između ostalog, sugrađane edukovali na temu pravilnog izbora namirnica za svaki obrok. Podrška nije izostala ni od volonteria Crvenog krsta, koji su demonstrirali posetiocima veštine pružanja prve pomoći.