Održan koncert Subotičke filharmonije

Članovi Subotičke filharmonije sinoć su, nakon tri godine pauze, ponovo svirali pred svojim sugrađanima. Koncert, kojim je najavljena nova koncertna sezona, realizovan je zahvaljujući jednoj američkoj producentskoj kući, koja će ovaj sastav sponzorisati i dalje. Zahvaljujući ovoj saradnji, koja je sinoć nakon koncerta i ozvaničena potpisivanjem ugovora, Subotička filharmonija u narednoj godini održaće više od 6 koncerata u gradu, ali i u inostranstvu. S obzirom da Subotička filharmonija nije javno nastupala od 2016. godine muzičari nisu krili zadovoljstvo pre i nakon koncerta, a kako su najavili trudiće se da očuvaju kvalitet i dobru reputaciju koja prati ovaj sastav već više od jednog veka.
Članovi Subotičke filharmonije nastupili su sinoć pod dirigentskom palicom Mirana Vaupotića koji je i inicirao saradnju ovog sastava sa američkom producentskom kućom.
Na programu jučerašnjeg koncerta, između ostalog, našla su se dela Mocarta, Sarasatea, Kalmana i Lehara, a nakon jednoipočasovnog nastupa umetnici su nagrađeni višeminutnim aplauzom.

2 Komentara

  1. Čestitam svim članovima subotičke filharmonije, a posebno čoveku koji se nalazi na njenom čelu, i koji je ogromnim naporima uspeo da oživi simbol kulture ovoga grada, najstariju filharmoniju u zemlji.

  2. Čestitam svim članovima subotičke filharmonije, a posebno čoveku koji se nalazi na njenom čelu, i koji je ogromnim naporima uspeo da oživi simbol kulture ovoga grada, najstariju filharmoniju u zemlji.

Komentari su zatvoreni