Održan koncert povodom obeležavanja dvogodišnjice rada „Piazza Italia“

 

U Gradskoj kući u petak održan je koncert povodom obeležavanja dvogodišnjice rada italijanskog kulturnog centra „Piazza Italia“. Na koncertu je nastupila pijanistkinja Maja Alvanović, koja je izvela ,,Nokturna“ kompozitora Nemanje Nešića.

Prema rečima pijanistkinje Maje Alvanović, izvođenje ,,Nokturna“ kolege Nemanje Nešića je za nju bilo inspirativno jer je to delo nastalo pre dvadesetak godina. Pred našom publikom pijanistkinja ga je odsvirala prvi put.

Zamenik ambasadora Italije, Serđio Monti prisustvovao je koncertu povodom obeležavanja godišnjice rada italijanskog kulturnog centra ,,Piazza Italia“ i podsetio na činjenicu da je ambasador Italije Đuzepe Manco dao naziv centru. On je istakao da centar ima brojne aktivnosti koje su sada, a biće i u budućnosti podržane od Ambasade Italije.

Direktor italijanskog kulturnog centra ,,Piazza Italia“ , Karmine Taralo, koji je ove godine postao počasni vicekonzul izrazio je zadovoljstvo što italijanski kulturni centar proslavlja drugu godišnjicu rada uz podršku predstavnika italijanske ambasade i mnogobrojnih prijatelja centra.

Zmenik ambasadora, g-din Serđio Monti uručio je diplome onima koji su ove godine završili kurs italijanskog jezika. Jesenji upisni rok na kurseve italijanskog jezika, slikanja, pevanja i klavira su u toku.