Održan Festival nauke, zaštite životne sredine i preduzetništva

Kako bi pokazali da je škola mesto na kojem se sa osmehom može izučavati nauka, zaštita životne sredine i preduzetništvo u OŠ “Sečenji Ištvan” u subotu je organizovan 1. Festival nauke, preduzetništva i ekologije. Đaci škole u sva 4 objekta prikazali su na zanimljiv način, kroz svoju vizuru kako oni doživljavaju predmete koje izučavaju u školi.

Svih 1100 đaka u sva 4 objekta OŠ “Sečenji Ištvan” u subotu su predstavili predmete koje izučavaju u školi. Đaci i nastavnici zajedno su radili na projektima koji su trebali da prikažu nauku na zanimljiv način. Učenici su prikazali znanje stečeno na časovima istorije, geografije, biologije, hemije i drugih nauka.

Cilj Festivala nauke, zaštite životne sredine i preduzetništva jeste da nauku prikaže u drugom svetlu. Da pokaže kako učenicima tako i njihovim roditeljima da nauka može biti i zanimljiva.

Na Festivalu nauke, zaštite životne sredine i preduzetništva posetioci su imali priliku da isprobaju i parfeme koje deca i nastavnici prave na časovima hemije u okviru redovne nastave. Naime, prošle godine su nastavnici ove škole bili deo pilot projekta Ministarstva prosvete za preduzetničke škole kada su na časovima izrađivali parfeme. Uprkos tome što je projekat završen, učenici i dalje izrađuju parfeme na bio bazi.