Održan Festival mlade rakije

Jubilarni 15. po redu Festival mlade rakije održan je proteklog vikenda u Ljutovu. Među 230 uzoraka koliko je prijavljeno za ovaj festival, kao najbolja rakija po odluci žirija proglašena je rakija od dunje Tomislava Jakovčevića.

Iako vremenske prilike, kiša i hladno vreme, nisu išle na ruku organizatorima, nisu sprečile više od tri hiljade posetilaca da dođu u Ljutovo kako bi uživali u dobroj rakiji. Zbog slabijeg roda, na ovogodišnji festival u odnosu na prošlogodišnji, prijavljen je manji broj uzoraka gotovo za trećinu. Po odluci žirija, na čijem čelu je bio profesor Ninoslav Nikićević kao najbolja ocenjena je rakija od dunje Tomislava Jakovčevića, čija je rakija viljamovka takođe, prva u kategoriji.

Iako je bilo manje prijavljenih, prema rečima organizatora Festivala mlade rakije, Saše Kopilovića žiri je zadovoljan kvalitetom uzoraka, koji su ocenjivani u 12 kategorija.

Drugo mesto na jubilarnom Festivalu ponela je loza Slavena Sprema, dok je treće mesto pripalo Saši Pejiću za rakiju od kajsije.