уторак , 24 новембра 2020
Naslovna / Kultura / Održan Festival ljubavi i vina

Održan Festival ljubavi i vina

U Velikoj većnici Gradske kuće sinoć je održan 17. po redu Festival ljubavi i vina, koji je okupio mnogobrojne izvođače i publiku svih generacija. Gost večeri bio je pop pevač Vladimir Lado Leskovar iz Slovenije.

Kao specijalni gost na Festivalu nastupio je slovenački pevač zabavne muzike Lado Leskovar, koji je svojim nastupima obeležio jedan veliki festivalski period u bivšoj Jugoslaviji. Subotičkoj publici posebno je bilo interesantno izvođenje čuvene pesme “Potraži me u predgrađu”, sa kojom je osvojio prvo mesto na Opatijskom festivalu 1964. godine.

Uz čuvenog pevača, na festivalu je nastupio i Stiški kvartet, koji već deceniju učestvuje na Festivalu ljubavi i vina, sopran Ružica Inić, Aleksandar Toković, Sonja Poljaković, Tamara Babić, Marko Križanović, kao i mnogi mladi izvođači iz Subotice poput Ivane Dobrijević i Etno grupe „Koreni“.

Program su vodili stand up komičar Srđan Olman i glumica Karmen Bardak, a na Festivalu su nastupili i polaznici Školice glume. Organizator koncerta je AKUD „SuLola“.

O autoru Ivana Radinović

Pogledaj i sledeće

„100 godina filatelije u Subotici“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *