Održan Festival ljubavi u Dudovoj šumi

U cilju integracije dece sa posebnim potrebama u vršnjačku grupu, juče je, u Dudovoj šumi održan Festival ljubavi. Kroz sportske aktivnosti i druženje učesnici su poslali jasnu poruku- sva su deca ista.
Na Festivalu ljubavi učestvovala su deca iz specijalnih škola, kulturno-umetničkih društava, sportskih klubova, te masovnih škola. Juče se, u Dudovoj šumi, pevalo, igrao se fudbal,, folklor, odbojka, a bio je postavljen i spotski poligon koji su prelazila sva deca. Naši mladi sugrađani najviše su uživali u druženju, koje je organizovao sa ciljem da se deca sa posebnim potrebama uključe u vršnjačku grupu, sa druge strane druženje je pomoglo zdravoj deci da prihvate različitost svojih vršnjaka.
Iz organizacije Festivala Ljubavi navode da su roditelji i brojna udruženja godinama tražili da se obezbedi jedan trener u gradu koji će držati treninge deci sa posebnim potrebama, a ovaj Festival je, između ostalog, nastao upravo kako bi se skrenula pažnja na to da je deci sa posebnim potrebama neophodan kontinuirani trening. Mirjana Evetović, potpredsednik UG Zeleni Subotica i majka deteta sa posebnim potrebama, kaže da će uskoro deca sa posebnim potrebama dobiti priliku da treniraju.
Ovo je bio treći po redu Festival ljubavi, koji organizuje UG Zeleni Subotice. Iz ovog udruženja kažu da su veoma zadovoljni zbog toga što je Festival iz godine u godinu sve posećeniji.