Održan Dečji festival muzike i pokreta „Palićke notice“

Dečji festival muzike i pokreta „Palićke notice“, drugi po redu, na kojem se dobro poznatim hitovima iz osamdesetih godina predstavilo više od dve stotine mališana iz specijalnih i masovnih škola iz naše zemlje i inostranstva, održan je na Letnjoj pozornici na Paliću.

„Palićke notice“ je, i ove godine, otvorio gradonačelnik Subotice Stevan Bakić koji je, tom prilikom, istakao da sa velikim zadovoljstvom može da primeti da je Festival porastao i postao prepoznatljiv u nacionalnim okvirima, kao manifestacija posebno posvećena inkluziji i osnaživanju dece sa smetnjama u razvoju.

„Ponosni smo na ovaj festival i vrednosti koje neguje i promoviše. Grad je bio, i nastaviće da bude, pouzdan partner da se tradicija nastavi još dugi niz godina. Posebna vrednost svega što ćemo čuti i videti je u druženju dece i prevazilaženju izolovanosti i stigmatizacije koju mališani sa posebnim potrebama često doživljavaju. Sa nama su prošle godine bili gosti iz novosadskih i beogradskih škola, a danas pozdravljamo i naše prijatelje iz Sombora, Zrenjanina, Kikinde, Niša i, što mi je posebno drago, iz Zvečana, sa našeg stradalnog Kosova i Metohije, kao i Banja Luke, iz naše bratske Republike Srpske. Zadovoljstvo mi je da pozdravim i goste iz Baje, nama bliskog grada u Mađarskoj, koji pokazuju da ovaj festival ima i međunarodni potencijal“, naglasio je gradonačelnik Bakić. On je učesnicima Festivala poželeo puno takmičarskog duha, lepo druženje i nezaboravne uspomene sa prelepog Palića.

Na Dečjem festivalu muzike i pokreta „Palićke notice“ ukupno se nadmetalo 14 ekipa. Festival je takmičarskog karaktera,  a tačke su zajedno pravila deca iz masovnih škola i deca sa posebnim potrebama.

Prema odluci stručnog žirija, najbolji muzički nastup imala je ekipa koju su činili Škola za učenike oštećenog vida „Veljko Ramadanović“ i Osnovna škola „Sonja Marinković“, iz Beograda, a najbolji scenski nastup ekipa Škole za osnovno i srednje obrazovanje sa domom učenika „Vuk Karadžić“ i OŠ „Ivo Lola Ribar“, iz Sombora. Stručni žiri je odlučio da je pobednik drugog po redu Dečjeg festivala muzike i pokreta „Palićke notice“ ekipa Osnovne škole „Vuk Karadžić“, iz Zvečana.