Održan Dan otvorenih vrata u OŠ ,,Kizur Ištvan“

U OŠ ,,Kizur Ištvan“ juče je održan Dan otvorenih vrata. Roditelji i budući prvaci imali su priliku da upoznaju učitelje, da porazgovaraju sa psihologom i pedagogom, da se informišu o produženom boravku i školskim aktivnostima kao i da se zabave uživajući u kreativnim radionicama koje su zaposleni u školi pripremili za njih.
Dan otvorenih vrata je za buduće prvake veoma zanimljivo iskustvo istakao je učitelj, Josip Parag, koji se učiteljskim poslom bavi godinama. Napomenuo je da je svaki novi upis đaka prvaka izazov kako za decu tako i za učitelje koji u ovoj školi spremno dočekuju buduće đake prvake.

Prema rečima v.d. direktora OŠ ,,Kizur Ištvan“, Vesne Dulić, nastavnici su se potrudili da zainteresuju buduće prvake uspesima koje su učenici ove škole postigli na opštinskom i okružnom nivou takmičenja iz svih predmeta. Ova godina je prema njenoj oceni bila uspešna, a zaposleni u školi su dvosatnim programom obilaska škole i upoznavanjem sa budućim učiteljima i učiteljicama, roditeljima i budućim prvacima predstavili sve školske aktivnosti.
Osnovna škola ,,Kizur Ištvan“ pod tim nazivom počela je sa radom 1.septembra 1959. godine. U ovoj školi trenutno radi osamnaestoro učitelja, a školu pohađa preko sedam stotina đaka. Iz škole poručuju da se nadaju da će naredne školske godine u klupe sesti tri odeljenja učenika koji će nastavu pahađati na srpskom nastavnom jeziku i barem jedno odeljenje učenika koji će nastavu pohađati na mađarskom nastavnom jeziku.