Održan 16. Festival ljubavi i vina

Pred mnogobrojnom publikom u Velikoj većnici Gradske kuće sinoć je održan 16. po redu Festival ljubavi i vina, koji je ove godine okupio više od stotinu izvođača. Kao zvezda večeri nastupila je legendarna pevačica šlagera Beti Đorđević. Organizator festivala je „SuLola“.

Po tradiciji, svake godine na dan kada se obeležavaju Sveti Trifun, zaštitnik vinogradara i Sveti Valentin- zaštitnik zaljubljenih, organizuje se Festival posvećen ljubavi i vinu, kojim su organizatori žele da spoje vino i ljubav kroz pesmu.

Šesnaesti po redu “Festival ljubavi i vina” okupio je mnogobrojne izvođače svih generacija, među kojima su bili operski pevači, Antonija Piuković i Robert Đivanović, Abraham bend, Mešoviti hor penzionera, Hor „Veselice“ , tamburaški orkestri i Ženski omladinski hor pod dirigentskom palicom Maćaša Murenjija.

Svojom čuvenom pesmom „Počnimo ljubav ispočetka“ najveći utisak na ovogodišnjem Festivalu ostavila je legendarna pevačica Beti Đorđević. Gosti svakog “Festivala ljubavi i vina” su i vitezovi vina “Arena Zabatkiensis” koji su osnovani 2001. godine na dan Svetog Trifuna i koji svaki Festival upotpunjuju deleći sa gostima manifestacije priče o vinu sa našeg podneblja.