Održan 15. po redu Sajam obrazovanja

Na 15. Sajmu obrazovanja obrazovne profile predstavilo je jedanaest srednjih škola iz Subotice, jedna iz Bačke Topole kao i osam visokoobrazovnih institucija i Nacionalna služba za zapošljavanje. Domaćin manifestacije je Tehnička škola “Ivan Sarić”, u kojoj je istovremeno održan i Dan otvorenih vrata.
Budući, ali i sadašnji srednjoškolci imali su priliku da na Sajmu obrazovanja saznaju sve potrebne informacije o obrazovnim profilima koje škole i visokoškolse ustanove nude. Kako kažu učenici, Sajam je od velike pomoći u odluci za dalje školovanje.
Na štandovima su pored stručnog osoblja škole bili prisutni i đaci koji pohađaju školu koju predstavljaju, na taj način, zainteresovani učenici mogli su da dobiju informacije iz prve ruke. Svaki predstavnik na Sajmu predstavio je i eksponate kao i praktične usluge koje se razlikuju u zavisnosti od obrazovnog profila. Među predstavljenim školama bila je i Ekonomska srednja škola “Bosa Milićević”, koja je predstavila svoje profile ali i rad na stručnom planu.
Među predstavljenim zanimanjima na ovom Sajmu nalaze se i deficitarna zanimanja. Grad Subotica dodeliće 30 stipendija za učenike koji upišu deficitarna zanimanja, a koja su preko potrebna našem gradu i privredi, poručila je članica Gradskog veća zadužena za oblast obrazovanja Nataša Aleksić i dodala da događaji poput ovog mogu pomoći budućim srednjoškolcima da prikupe informacije od značaja za donošenje odluke o daljem školovanju.
Ovom prilikom Tehnička škola obeležila je i Dan otvorenih vrata. Zainteresovani učenici pored sadržaja na Sajmu, imali su priliku da obiđu i prostorije škole.