Odličan nastup plivača „Spartaka“ u Brčkom, Apatinu i Senti

Proteklog vikenda takmičari Plivačkog kluba „Spartak“ ostvarili su zapažene rezultate na tri međunarodna takmičenja.

Na tradicionalnom, trećem po redu, internacionalnom mitingu u Brčkom, koji je održan na reci Savi, u trci na deset kilometara, koja je i olimpijska disciplina, od Subotičana prvo mesto i zlatnu medalju osvojila je 20. godišnja Jovana Đurić, koja je postala apsolutni pobednik ove trke. Isti plasman ostvario je i 14 godišnji kadet Filip Zavišić i 61 godišnji Slobodan Božin.

U trci na dva kilometra veterani „Spartaka“ 59 godišnja Ana Vukičević i 77 godišnji Ištvan Priboj stigli su na cilj prvi i tako su, još jedanput, potvrdili svoje sjajne dosadašnje rezultate.

Dan kasnije, Apatin je bio domaćin 19. plivačkog Dunavskog maratona, na kojem je Filip Zavišić zauzeo prvu poziciju u kategoriji kadeta, a isti rezultat ostvarili su i plivači Ana Vukičević i Ištvan Priboj u svojim starosnim kategorijama.

Osim ovih nadmetanja, u izuzetno jakoj konkurenciji preko 250 takmičara iz 20 klubova iz: Hrvatske, Mađarske i Srbije, podmlađena trinaestočlana ekipa Plivačkog kluba „Spartak“ okitila se sa ukupno 18 odličja, od kojih su pet zlatnih, sedam srebrnih i šest bronzanih na jubilarnom 40. međunarodnom plivačkom mitingu, čiji domaćin je bila Senta, a to takmičenje bilo je organizovano na reci Tisi.

Ostavi komentar

Unestie Vaš komentar
Unesite Vaše ime