Odgovor JKP „Vodovod i kanalizacija“ na problem nelegalnog odlaganja otpada iza Prečistača

„Kao preduzeće kojem je data parcela na upravljanje, predaćemo nadležnom organu prijavu protiv NN lica zbog nepropisnog odlaganja otpada“, navode iz JKP “ Vodovod i kanalizacija“ u odgovoru povodom našeg obraćanja ovom preduzeću zbog otpada koji je snimljen na parceli iza Prečistača na koji su ukazali članovi UG „Solidarnost“.

U odgovoru dalje stoji da JKP,,Vodovod i kanalizacija“ Subotica održava deo parcele koji je ograđen prilikom rekonstrukcije postrojenja. Planom poslovanja u okviru svojih mogucnosti svake godine ovo preduzeće predviđa i određena sredstva za održavanje dela parcele koji se nalazi izmedu Prečistača i migrantskog kampa. Nelegalna deponija se nalazi iza Postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda i do nje je moguće doći putevima koji su dostupni svim gradanima, bez mogucnosti nadzora JKP.

Na parceli nije dozvoljeno odlaganje otpada, a JKP,,Vodovod i kanalizacija“ nije upoznato sa poreklom niti osobama koje odlažu otpad koji se spominje u navodima dopisa. Kao preduzeće kojem je data parcela na upravljanje, predaćemo nadležnom organu prijavu protiv NN lica zbog nepropisnog odlaganja otpada. U odgovoru se takođe navodi da je JKP „Vodovod i kanalizacija“ ponosan na komunikaciju sa svojim korisnicima i sugradanima, ali da ni na koji način nisu kontaktirani od strane UG „Solidarnost“ po ovom pitanju.