Odbornici usvojili izveštaj o ostvarenju budžeta za prvu polovinu godine

Na 25. redovnoj skupštinskoj sednici grada Subotice odbronici su nakon kraće polemike usvojili izveštaj o ostvarenju budžeta grada Subotice za prvih šest meseci ove godine. Ostvarenim budžetom zadovoljni su iz redova vladajućih, i kažu da je ostvarenje od 46,5 odsto od planiranog pokazatelj da je iza nas uspešan polugodišnji period.

Ovako dobrom ostvarenju možemo se zahvaliti privrednim aktivnostima, građanima zbog redovnog izmirenja poreskih obaveza i Gradskoj upravi koja racionalno troši budžet, rekao je Imre Kern, zamenik gradonačelnika i ističe da potrošnja budžetskih sredstava ide po planu.

Iz redova Pokreta građanske Subotice kažu da u budućnosti očekuju ozbiljne probleme sa ostvarivanjem budžeta i investicijama koje su planirane u ovom budžetu zbog inflacija i rasta cena.

Među tačkama dnevnog reda bili su i izveštaji o realizaciji programa poslovanja svih javnih preduzeća i odluke o raspodeli njihove dobiti. Pored toga, odbornici su izglasali i donošenje dva plana detaljne regulacije, koji se odnose naprostor između Ulice Jovana Mikića i koridora železničke pruge od Segedinskog puta do Tesline ulice, ali i na centar grada, odnosno, plan pokrivanja klizališta i izgradnju podzemne garaže kod Otvorenog univerziteta.