Odbojkašice Spartaka očekuju državna prvenstva za kadetkinje i juniorke

Odbojkašice Spartaka očekuju državna prvenstva za kadetkinje i juniorke

Iako je ovogodišnja takmičarska sezona u Superligi završena, odbojkašice Spartaka i dalje marljivo treniraju u Hali sportova.

Svi u klubu su više nego zadovoljni osvojenim petom mestom u ovogodišnjem šampionatu, a, zajedno sa iskusnijim prvotimkama, za nove takmičarske obaveze ozbiljno se pripremaju i kadetkinje i juniorke subotičkog superligaša, koje tek očekuje učešće na Prvenstvu Srbije.

 

Ženski odbojkaški klub Spartak je jedan od retkih sportskih kolektiva u Srbiji koji se može pohvaliti da u svojim redovima ima, čak, sedam takmičarskih selekcija. Tako veliki broj aktivnih igračica zahteva i određena finansijska sredstva, koja nisu mala, pa je pomoć Grada od izuzetno velike važnosti za nesmetano funkcionisanje kluba, kao i za odlazak na sva predviđena takmičenja.

 

Inače, ženska juniorska odbojkaška reprezentacija Srbije, predvođena selektorom Marijanom Boričić, okupila se u Obrenovcu, gde se priprema za turnir A grupe druge runde kvalifikacija za 26. Prvenstvo Evrope, koji će se, od 26. do 29. aprila, odigrati u Zrenjaninu.

Među šesnaest naših najboljih odbojkašica, koje se bore za plasman na Evropski šampionat, čiji domaćin će, od 1. do 9. septembra, biti Albanija, nalaze se i dve perspektivne igračice Spartaka korektor Barbara Batinić i bloker Milana Marić.