Od sutra promena režima saobraćaja u delu ulica Mičurinove i Jo Lajoša, kao i cele Triglavske

Od sutra, delovi Mičurinove i Jo Lajoša postaće jednosmerni, dok će u Triglavsku biti zabranjeno skretanje sa Bajskog puta, saopštila je Služba za energetiku i saobraćaj.

Deo ulice Jo Lajoša postaće jednosmeran te će vozilima biti zabranjeno da se kreću iz pravca ulice Mirka Bogovića u ulicu Jo Lajoša, a biće dozvoljeno da se kreću iz pravca raskrsnice ulica Jo Lajoša i Ivana Broza ka ulici Mirka Bogovića.

Takođe, od sutra će doći i do promene dela Mičurinove ulice, na potezu od ugla Ulice Marije Bursać do Ivane Brlić Mažuranić (ulaz od prvog do drugog ulaza na Bajsko groblje) tako da će biti omogućen saobraćaj samo u pravcu od ugla Ulice Marije Bursać.

Režim saobraćaja biće izmenjen i u Triglavskoj ulici, zabranjuje se kretanje vozila iz Triglavske ka ulici Bajski put.

Kako se navodi u obrazloženju Službe za energetiku i saobraćaj, pošto saobraćajni uslovi na predmetnim lokacijama dozvoljavaju takvu vrstu izmene, Savet za bezbednost saobraćaja Grada Subotice dao je pozitivno mišljenje, kao i sam projektant na Projekat izmene tehničke regulacije saobraćaja na raskrsnici predmetnih ulica i njegovu mogućnost uklapanja u glavni Projekat tehničkog regulisanja saobraćaja na lokalnim putevima Grada Subotice.