среда , 10 августа 2022
Naslovna / Društvo / Od sutra prijave za energetsku sanaciju domova

Od sutra prijave za energetsku sanaciju domova

Od sutra Subotičani mogu da apliciraju na konkurs Grada za energetsku sanaciju domova. Konkurs će biti otvoren do 25. avgusta, a Grad i Republika subvencionišu do 50% vrednosti investicije, dok ostatak pada na teret korisnika.

Građani će od sutra moći da konkurišu za više mera, i to za zamenu stolarije,a za ovu meru je maksimalan iznos subvencije do 140.000 dinara, odnosno 50% od ukupne vrednosti. Druga mera se odnosi na kotlove na gas gde je opredeljeno 85.000 dinara odnosno 50% od vrednosti investicije, zatim kotlovi na biomasu gde je obezbeđeno 110.000 dinara, za toplotne pumpe je obeobeđeno 250.000 dinara, dok je za zamenu radijatorskih cevnih sistema unutar kuća 120.000 po prijavi i za solarne kolektore za pripremu tople vode obezbeđeno 140.000. Jedina mera za koju sugrađani neće moći da konkurišu je termoizolacija zidova i tavanica budući da se na oglas Grada nije javio ni jedan ponuđač.

Grad i Ministarstvo rudarstva i enegetike zajednički su za mere energetske sanacije objekata obezbedili ukupno 30 miliona dinara kako bi se smanjili energetski gubici.

Konkurs za građane se otvara sutra i trajaće do 25. avgusta, a prijave se podnose lično u Uslužnom centru ili putem pošte. Preliminarni rezultati će biti poznati u septembru, nakon čega će Komisija izlaziti na teren i tek nakon toga će biti objavljene konačne liste.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Međunarodni dan siromašnih

Narodna kuhinja u Subotici najveća je u Vojvodini sa 1.200 korisnika, najviše staračkih domaćinstava, višečlanih …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.