Od sutra predviđeno zatvaranje još jednog dela Opšte bolnice Subotica

U proteklom periodu beleži se pad novoobolelih od virusa kovid-19, te je od sutra predviđeno zatvaranje Kovid 2 dela koji se nalazi u Centralnoj zgradi Opšte bolnice. Trenutno se na lečenju u Kovid delu nalazi 97 pacijenata, 13 u jedinici intenzivne nege, dok je 12 pacijenata na respiratorima.

Pacijenti koji se nalaze u Kovid delu Opšte bolnice imaju veoma ozbiljne i teške kliničke slike sa obostranim pneumonijama i pridruženim bolestima koje otežavaju Kovid stanje. Ipak, za sada se može reći da postoji određeni trend opadanja broja pacijenata, kako onih koji se javljaju na pregled, tako i po broju prijema pacijenata, rekla je dr Gordana Krtinić, epidemiolog u Opštoj bolnici.

U fokusu je i dalje imunizacija građana i lekari apeluju na sve sugrađane da se odazovu u što većem broju na vakcinaciju jer je to najbolji način u borbi protiv korona virusa, a samim tim i manjeg broja pacijenata u bolnicama. Kada je reč o vakcinaciji u Opštoj bolnici Subotica, vrši se svakog utorka, a upućuju se samo oni pacijenti kod kojih se očekuje neka teža neželjena reakcija.

Kovid 3 deo već je zatvoren, a za sutra je predviđeno zatvaranje i Kovid 2 dela koji se nalazi na četvrtom spratu Centralne zgrade. Oslobađanjem prostora povećava se zelena zona, a određeni broj lekara i sestara prelaze da rade upravo u zelenu zonu. Time se pojačavaju i sve usluge koje zahtevaju ostali pacijenti. Pored toga, lekari apeluju na sve da se i dalje pridržavaju svih propisanih epidemioloških mera, pogotovo kada je reč o predstojećim prvomajskim i uskršnjim praznicima.