Od sutra ponovo počinje podela kuvanih obroka za korisnike Narodne kuhinje

Nakon dvomesečne letnje pauze, sutra ponovo počinje distribucija kuvanih obroka u programu Narodne kuhinje Crvenog krsta za 1200 korisnika.

Jesenji deo programa Narodne kuhinje počinje, kao i svake godine 1. septembra kada Crveni krst ponovo počinje sa pripremama kuvanih obroka za socijalno ugrožene Subotičane. Najveći broj korisnika Narodne kuhinje čine stariji sugrađani- njih 600, dok se među 1200 korisnika nalazi i 300 dece uzrasta od 2-18 godina. Obroci će se distribuirati, kao i do sada na 33 punkta u 33 mesne zajednice, a na ovom programu je svakodnevno angažovano 38 volontera koji rade na distribuciji i pripremi obroka.

Podela kuvanih obroka kroz program Narodne kuhinje svake godine prekida se tokom letnjih meseci u julu i avgustu, kada Crveni krst za korisnike ovogo programa obezbeđuje lanč pakete.

Program narodne kuhinje lokalna samouprava finansira godišnje sa 32,5 miliona dinara, a Crveni krst putem Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, kao i kroz saradnju sa Crvenim krstom Srbije i Crvenim krstom Vojvodine kroz donacije obezbedi dodatnih 15-20 miliona dinara čime se pokrivaju troškovi obroka za korisnike prorama Narodne kuhinje.