уторак , 13 априла 2021
Naslovna / Društvo / Od ponedeljka konkursi Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam

Od ponedeljka konkursi Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam

Konkursi Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam za pomoć privrednicima i delatnicima u turizmu, biće otvoreni od 1. do 16. marta, najavio je Pokrajinski sekretar za privredu i turizam, Nenad Ivanišević. Za konkurse je opredeljeno oko 300 miliona dinara od čega je polovina sredstava namenjena privrednicima, a druga polovina zaposlenima u turizmu.

Kako je istakao sekretar Ivanišević, zahvaljujući povećanju budžeta Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam za više od 60% od 1. marta biće raspisani konkursi za direktnu pomoć privredi, malim i mikro preduzećima, kao i zaposlenima u turizmu. Za ove konkurse je namenjeno oko 300 miliona dinara, od čega će polovina biti za privrednike, a druga polovina za delatnike u turizmu.

Konkursi će biti raspisani 1. marta, a rok za podnošđenje prijava je do 16. marta kako bi do kraja marta bila objavljena rang lista, kako bi korisnici sredstava spremno dočekali novu turističku sezonu. Ove godine po prvi put će konkursi biti objavljeni na svim jezicima koji su u službenoj upotrebi na teritoriji AP Vojvodine, kao i na Romskom jeziku. Takođe, po prvi put ove godine, u nabavci opreme će biti omogućeno korišćenje avansa od 50%, objašnjava Ivanišević.

Od 1. marta počeće sa radom i Kol centar Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam putem kojeg će zainteresovani moći da dobiju sve neophodne informacije u vezi sa radom Sekretarijata, ali i konkursima koje realizuje. Broj kol centra je : 0800 021 027, poziv je besplatan, a radno vreme će biti 9-16 časova. Takođe, od sredine naredne nedelje ovaj Sektarijat će dobiti i aplikaciju za mobilne telefone.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Još 200 mesta za nove biznis projekte uz podršku države

Još 200 slobodnih mesta ostalo je za obuku i finansiranje novoosnovanih preduzetnika, budućih startapa, zadrugara, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *