недеља , 7 марта 2021
Naslovna / Društvo / Od ponedeljka će sva deca koja su upisana u vrtiće PU “Naša radost” moći da borave u vrtićima, bez dostavljanja potvrde o neophodnom prisustvu oba roditelja na radnom mestu

Od ponedeljka će sva deca koja su upisana u vrtiće PU “Naša radost” moći da borave u vrtićima, bez dostavljanja potvrde o neophodnom prisustvu oba roditelja na radnom mestu

Od ponedeljka neće biti potrebna potvrda o neophodnom prisustvu oba roditelja na radnom mestu kao uslov boravka dece u vrtićima PU “Naša radost”. Ova odluka doneta je danas usled poboljšanja epidemiološke situacije izazvane virusom kovid-19.

Od ponedeljka će sva deca koja su upisana u vrtiće PU “Naša radost” moći da borave u vrtićima, bez dostavljanja potvrde o neophodnom prisustvu oba roditelja na radnom mestu. Sve ostale mere ostaju na snazi, pa će tako za boravak u vrtiću i dalje biti neophodna potvrdu lekara da je dete zdravo, ne starija od 7 dana, roditeljima i dalje neće biti dozvoljen ulazak u objekte, a primenjivaće se i dalje sve obavezne protivepidemijske mere, objašnjava tehnički direktor PU “Naša radost”, Veljko Vojnić.

Usled pogoršanja epidemiološke situacije, od kraja novembra prošle godine do 22. januara ove godine, vrtić nisu mogla da pohađaju deca čija oba roditelja nisu mogla da dostave potvrde o tome da je njihovo prisustvo neophodno na radnom mestu. Među tom decom bila su i mališani koji pohađaju zakonom obavezan pripremni predškolski program. Ovaj program je obavezan je za svu decu pre polaska u školu, a iz “Naše radosti” objašnjavaju da deca koja nisu bila u mogućnosti da dolaze u vrtić u protekla dva meseca, neće imati problema prilikom upisa u školu, budući da su vaspitači imali obavezu da vaspitno-obrazovni rad sprovode i online.

Kako saznajemo, u PU “Naša radost” razmatraju mogućnost da u narednom periodu dozvole ulazak u vrtić roditeljima čija deca treba da prođu kroz period adaptacije na vrtić. Ukoliko ovo bude odobreno, adaptacija će se sprovoditi uz stroge kontrolisane protivepidemijske mere.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Prodavci na subotičkom Buvljaku čekaju povratak kupaca iz Mađarske

Boro Brešćanski već 31 godinu prodaje voće i povrće na subotičkom “Buvljaku”. Kako kaže, nikada …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *