Od Pokrajine četiri milona za Gerontološki centar

Pokrajinski sekretar Predrag Vuletić i direktor Gerontološkog centra Nenad Ivanišević potpisali su ugovore o dodeli bespovratnih sredstava za dva projekta čija je ukupna vrednost 4 miliona dinara.

Od ukupno 65 miliona dinara bespovratnih sredstava namenjenih za unapređenje socijalne zaštite Gerontološki centar dobio je tri miliona za opremanje domskih objekata i milion za unapređenje programskih aktivnosti. Direktor ove ustanove poručio je da će tri miliona dinara biti uloženo u opremanje vešernice.

Član GV zadužen za oblast socijalne zaštite i zdravstva Ilija Đukanović poručio je da potpisivanje ugovora znači da ustanove socijalne zaštite u gradu imaju dobre projekte.

Pokrajina je dodelila ukupno 65 miliona dinara na konkursu, a pokrajinski sekretar Predrag Vuletić naveo je da je novac dobila svaka ustanova koja je konkurisala. Prema njegovim rečima novac je dodeljivan u skladu sa potrebama ustanova.

Osim Gerontološkog centra bespovratna sredstva dodeljena su i Domu za decu „Kolevka“ u iznosu od preko 1,2 milona dinara i Gradskom udruženju penzionera koje je dobilo oko 100 hiljada dinara.