Od naredne takmičarske sezone košarkaši Spartaka opet će biti članovi Super lige

Od naredne takmičarske sezone košarkaši Spartaka opet će biti članovi Super lige!

Taj istorijski uspeh Subotičani su, zvanično, izborili sinoć, u prepunoj Hali sportova, pošto su u poslednjem, 26. po redu, kolu prvenstva Košarkaške lige Srbije pobedili kruševački Napredak sa 85:70.

Prvu četvrtinu raspoloženi košarkaši Spartaka rešili su u svoju korist sa 22:12. Druga deonica pripala je žilavim gostima sa minimalnom prednošću od 25:24. I u trećoj četvrtini rezultatski su profitirali gosti sa 21:16, dok je poslednja četvrtina u potpunosti pripala superiornim domaćinima, za koje je ranije uspešno nastupao i današnji trener košarkaša kruševačkog Napretka.

Najefikasniji igrač u redovima Spartaka, sinoć, je bio kapiten Miloš Nikolić, koji je postigao devetnaest koševa.

Jedan od najzaslužnijih za povratak košarkaša Spartaka u elitno društvo, svakako, je trener Dušan Alimpijević, koji je, na utakmici protiv Napretka, poslednji put sa klupe predvodio Subotičane.

Ovaj mlad i ambiciozan stručnjak, zajedno sa svojim pomoćnikom Slobodanom Ljubotinom i kondicionim trenerom Aleksandrom Jovančevićem, prelazi u FMP iz Železnika, koji se, isto, takmiči u Super ligi.

O tome se već i ranije šuškalo u nezvaničnim sportskim krugovima, a košarkaši Spartaka, iako su izborili status superligaša, za sada, nemaju trenera, ali se, uprkos Uskršnjim praznicima, prema rečima predsednice kluba Josipe Ivanković, intenzivno radi na pronalaženju novog prvog čoveka subotičkih košarkaša.