Od januara 2019. godine pomera se starosna granica za odlazak u penziju za žene

Od 1. januara 2019. pomera se starosna granica za odlazak u penziju za žene, tako da će pripadnice lepšeg pola u penziju moći sa 62 godine i 6 meseci života i minimum 15 godina radnog staža. Takođe, u novoj godini doći će i do pomeranja granice za odlazak u prevremenu penziju i za muškarce i za žene.

Za manje od mesec dana doći će do pomeranja starosne granice za penzionisanje žena za 6 meseci. Tako će uslov za penziju umesto 62 godine života kao što je sada, biti 62 godine i 6 meseci života i minimum 15 godina radnog staža.

Nova godina donosi novine i za muškarce i za žene koje se tiču odlaska u prevemenu penziju. Naime, za muškarce se starosna granica pomera za 8 meseci, a za žene 6 meseci radnog staža. I dalje će oni koji odlaze u prevremnu penziju imati trajno umanjenje iznosa penzije za 0,34% mesečno.

Prema podacima subotičke filijale PIO Fonda u Subotici je u oktobru 2018. godine bilo 32.613 penzionera sa prosečnim iznosom penzije od 27,198 dinara.

1 komentar

  1. Ja sam predala zahtev za penziju,a kako nisam dugo dobijala odgovor iz PIO,odlucila sam da taj postupak umesto mene vodi agencija Ino Consulting i verujte mi da se nisam nimalo pokajala. Imam samo reci hvale za ove profesionalne i divne ljude kojima su klijenti na prvom mestu i koji sve resavaju za kratak period. Topla preporuka

Ostavi komentar

Unestie Vaš komentar
Unesite Vaše ime