петак , 3 децембра 2021
Naslovna / Društvo / Od danas zajedničke patrole na granici Srbije i Mađarske

Od danas zajedničke patrole na granici Srbije i Mađarske

Zajedničke patrole pripadnika policije Srbije i Mađarske od danas će brinuti o bezbednosti granice između dve zemlje, a svečano su ih pokrenuli ministri unutrašnjih poslova dveju zemalja na graničnom prelazu Horgoš-Reske.

Zajedničke patrole su dokaz da su odnosi između naših naroda i naših zemalja na najvišem istorijskom nivou, rekao je ministar unutrašnjih poslova Srbije, Aleksandar Vulin nakon bilatelarnog sastanka sa ministrom unutrašnjih poslova Republike Mađarske. Vulin je rekao da za migrantsku krizu nisu krive ni Srbija ni Mađarska ali smo dužni da se nosimo sa njenim posledicama. Migrantska kriza nije humanitarna katastrofa, već je nešto što izaziva i bezbednosne, i socijalne i humanitarne probleme sa kojima moramo da se nosimo, istakao je ministar Vulin.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Mađarske, Šandor Pinter rekao je da razmišljanje Srbije i Mađarske po pitanju rešavanja problema ilegalnih migranata ide u istom pravcu. Pinter je istakao da su i države članice EU koje imaju kopnene granice uvidele da je stav Mađarske i Srbije po ovom pitanju dobar, te su i oni počeli da podižu ograde, poput: Litvanije, Poljske i Estonije.

Kako je istakao ministar Vulin, ovo je drugi put da Srbija i Mađarska imaju zajedničke patrole na granici dveju zemalja.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

“Invaliditet i sport”

Osobama sa invaliditetom koje se bave sportom najviše nedostaje finasijska podrška za bavljenje sportskim aktivnostima …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *