среда , 28 октобра 2020
Naslovna / Društvo / Od 1. oktobra „E-turista“

Od 1. oktobra „E-turista“

Više od 200 ugostitelja iz Subotice i Palića koji pružaju usluge smeštaja, obuhvaćeno je sistemom e-turista koji počinje sa radom za 2 dana. Ovaj sistem sadržaće podatke za smeštaj i ugostiteljske usluge u Srbiji i predstavlja olakšicu u načinu poslovanja za sve vlasnike turističkih objekata, ali i olakšica za državu u praćenju turista u realnom vremenu.

Jedinstveni centralni informacioni sistem u oblasti ugostiteljstva i turizma „E-turista” doneće objedinjenu bazu podataka vlasnicima smeštaja i ugostiteljskih objekata, a što je još važnije – doneće i evidenciju svih gostiju koji borave u Srbiji. Početak rada ovog portala predviđen je za 1. oktobar. Kako kažu u Turističkoj organizaciji Subotice, ovim sistemom je u Subotici i na Paliću obuhvaćeno više od 200 ugostitelja koji su u proteklom periodu od lokalne samouprave i Turističke organizacije dobili pristupne šifre koje će im omogućiti da koriste ovaj sistem.

Cilj sistema “E-turista” jeste da, sa jedne strane olakša polsovanje ugostiteljima, a sa druge strane da svim relevantnim institucijama pruži uvid u bazu podataka i evidenciju ugostitelja u realnom vremenu. Ovim sistemom su obuhvaćeni svi ugostiteljski objekti koji se kategorišu u jedinicama lokalne samouprave, a kojih za sada na teritoriji našeg grada ima oko 210.
U Novoj opštini će sutra biti održana obuka za ugostitelje koji će od 1. oktobra koristiti portal “E-turista”. Na predavanju će predstavnici lokalne samouprave i turističke organizacije na praktičan način predstaviti sve informacije o samom sistemu.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Pilot projekat državne mature

Učenici 3. razreda Hemijsko- tehnološke škole jedini su đaci iz Subotice koji učestvuju u prvom …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *