уторак , 24 новембра 2020
Naslovna / Društvo / Počela zamena guma

Počela zamena guma

Iako je zakonski zamena letnjih guma zimskim obavezna od 1.novembra ukoliko na kolovozu postoji sneg, led ili poledica‚ vulkanizeri savetuju bez obzira na toplo vreme, da se zamena izvši i pre ovog datuma, kako se ne bi stvarale gužve.

Od 1.novembra u zavisnosti od vremenskih uslova stavljanje zimskih guma je neophodo, te smo pitali Subotičane kada i da li vrše zamenu guma prema propisima. Dok pojedini čekaju zakonsku granicu, drugi pak to čine u zavisnosti od vremenskih uslova.

Vulkanizeri savetuju da se pripreme vozila za zimu vrše na vreme, te da se ne čeka poslednji momenat. Pre svega je iz bezbednosnih razloga neophodno letnje gume zameniti zimskim, jer je sama struktura gume drugačija. Zimske gume adekvatnije reaguju na temperaturne promene, bez obzira na to da li ima snega, leda ili poledice na putu. Ukoliko je reč o prigradskoj odnosno vangradskoj vožnji od 1. novembra takođe su neophodni i lanci.

Stručnjaci savetuju da vozači ne kupuju polovne gume iz bezbednosnih razloga, ukoliko je to moguće, jer su sada na tržištu i gume sa pristupačnijim cenama.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

U Mini Jugoslaviji podeljeno je 70 obroka solidarnosti za socijalno ugrožene građane

Aktivisti udruženja “Krov nad glavom” spremali su ovog vikend obrok solidarnosti za socijalno ugrožene građane. …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *