Od 1.juna još 517 mališana u vrtićima

Od ponedeljka za dolazak dece u vrtiće neće biti neophodna potvrda poslodavca o radnom angažovanju roditelja koja je bila potrebna do sada. Prema podacima iz PU “Naša radost” roditelji 517-oro dece iskazali su potrebu za vrtićem od 1. juna, dok će se od 15. juna još 273 mališana vratiti u subotička zabavišta. Od sredine juna, u vrtiće će moći da se vrate sva deca, uz obavezu najavljivanja dolaska 48 časova unapred.

Prema podacima PU “Naša radost” trenutno subotičke vrtiće svakodnevno pohađa između 800 i 900 mališana. Anketa koju je ova PU sprovela u prethodnim danima pokazuje da roditelji još 517 mališana imaju potrebu za vrtićem od 1. juna, dok će se od 15. juna još 273 dece vratiti u vrtić. Za ovu decu roditelji neće morati da dostavljaju potvrde od poslodavaca, ali je neophodna potvrda pedijatra da je dete zdravo i uredno vakcinisano. Ova potvrda biće obavezna i za ostalu decu koja će moći da krenu u vrtić od 15. juna, uz obavezu najave dolaska deteta u vrtić 48 časova unapred.

Prema odluci resornog ministarstva od 1. juna PU “Naša radost” počeće sa naplatom svojih usluga za svu upisanu decu. Naime, od proglašenja vanrednog stanja vrtići nisu naplaćivali uslugu, a kada su počeli sa radom 11. maja svoje usluge će naplatiti samo roditeljima one dece koja su od tog datuma krenula u vrtić. Od ponedeljka, obaveza plaćanja vrtića biće obavezna za svu upisanu decu.

Za roditelje i decu koja se u vrtić vraćaju od ponedeljka, važiće ista pravila koja važe od 11. maja,a koja se tiču korišćenje zaštitinih sredstava, držanja fizičke distance i svih ostalih mera koje vrtići sprovode po odluci Ministarstva zdravlja i prosvete.

Ostavi komentar

Unestie Vaš komentar
Unesite Vaše ime