Očišćene divlje deponije u naseljima Palić i Ker

U okviru velike ekološke akcije dnevnih novina “Blic” pod nazivom “Očistimo reke I jezera”, u koju se uključila I naša lokalna samouprava, u mesnim zajednicama Palić I Ker oćišćene su dve velike divlje deponije. Na uklanjanju otpada radili su volonteri I radnici JKP “Čistoća I zelenilo”, a ovo preduzeće obezbedilo je I tehničku podršku.
Na uklanjanju divljih deponija u naseljima Palić I Ker radilo je 50 volontera. Zvonimir Perušić je jedan od njih. Kako kaže, on I njegovi prijatelji često izdvajaju svoje slobodno vreme u ove svrhe, ali to nije uzalud, tvrdi Zvonimir.
Akcija “Očistimo reke I jezera” u Subotici je započela juče čišćenjem divlje deponije u centru Palića, kao I uklanjanjem otpada duž jednog dela obale jezera. Tom prilikom sakupljeno je 25 kubika otpada koji je odnet na Gradsku deponiju.
Ova ekološka akcija nastavljena je jutros I to čišćenjem divlje deponije u naselju Ker. Posećamo da ova deponija postoji preko dve decenije.
S obzirom da su ove divlje deponije očišćene u okviru akcije pod nazivom “Očistimo reke I jezera”, stručnjaci podsećaju da sve divlje deponije u gradu I okolini na indirektan način, putem zagađenja podzemnih voda, ugrožavaju Palićko jezero. Takođe, apeluju na sve građane da otpad odlažu isključivo na mesta predviđena za to, kao I na nadležne da kažnjavaju neodgovorne pojedince, kako bi problem sa divljim deponijama mogao trajno da se reši.

Ostavi komentar

Unestie Vaš komentar
Unesite Vaše ime