петак , 30 октобра 2020
Naslovna / Društvo / Obuke za nastavnike

Obuke za nastavnike

Danas je prvim predavanjima i radionicama održanim u Subotici i Jagodini otpočela realizacija stručnog usavršavanja iz oblasti preduzetništva, u organizaciji Udruženja poslovnih žena Srbije.
Tokom naredna dva meseca kroz obuke u oblasti razvijanja preduzetničkih kompetencija i stvaranja uslova za realizaciju preduzetništva u osnovnim školama, proći će 3000 nastavnika iz 300 škola širom Srbije.
Projekat se realizuje uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, saopštilo je Udruženja poslovnih žena Srbije.
Projekat ima za cilj osnaživanje učitelja i predmetnih nastavnika da kroz aktivnosti učeničke zadruge doprinesu razvijanju preduzetničkih kompetencija kod učenika.
U okviru predavanja cilj je da se polaznici upoznaju sa: ključnim pojmovima i konceptima preduzetništva; zakonskom regulativom koja se odnosi na učeničke zadruge; mogućnostima korišćenja učeničkih zadruga kao modela za razvoj preduzetništva.
Najbolji primeri dobre prakse preduzetničkih projekata koje škole budu izradile nakon obuke, biće objavljeni na portalu www.skolskopreduzetnistvo.rs.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Sednica Socijalno ekonomskog saveta

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *