недеља , 2 октобра 2022
Naslovna / Društvo / Obrazovni profili u Srednjoj medicinskoj školi

Obrazovni profili u Srednjoj medicinskoj školi

Naredne školske godine u Srednjoj medicinskoj školi biće mesta za 180 učenika u 6 odeljenja na 4 obrazovna profila na srpskom, mađarskom i hrvatskom nastavnom jeziku.

Đaci koji završavaju osmi razred osnovne škole i pred kojima se nalazi izbor za upis u srednju školu, u Srednjoj medicinskoj školi imaće priliku da se upišu na jedan od 4 obrazovna profila koje će otvoriti ova vaspitno-obrazovna ustanova. Na srpskom nastavnom jeziku naredne školske godine biće upisana 2 odeljenja učenika na smeru medicinska sestra-tehničar i jedno odeljenje stomatološka sestra-tehničar. Na mađarskom jeziku biće otvorena dva odeljenja, i to: medicinska sestra-tehničar i farmaceutski tehničar, dok će na hrvatskom nastavnom jeziku naredne školske godine upisivati jedno odeljenje fizioterapeutskog tehničara.

Za obrazovnim profilima koje upisuje Srednja medicinska škola vlada veliko interesovanje svake godine, a o tome svedoči i činjenica da ovu školu mahom upisuju đaci sa odličnim i vrlo dobrim uspehom, ističu iz škole.

Srednja medicinska škola u drugoj polovini avgusta organizuje i vanredne učenike i to na svim obrazovnim profilima. Iz ove vaspitno-obrazovne ustanove pozivaju sve one koji su zainteresovani za dokvalifikaciju i prekvalifikaciju da se prijave od 15. avgusta, a nastava će početi sredinom septembra.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

INFO BLOK 29.09.2022.

INFO BLOK 29.09.2022.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.