понедељак , 24 јануара 2022
Naslovna / Društvo / Obnova i izgradnja pravoslavnih svetinja

Obnova i izgradnja pravoslavnih svetinja

Radovi na sanaciji unutrašnjosti hrama Sv. Vaznesenja Gospodnjeg za nekoliko dana trebalo bi da budu gotovi, poručuju iz crkvene opštine i dodaju da su zadovoljni tempom izgradnje hrama na Prozivci. Sveštenik Miodrag Šipka navodi da se nada da će hram posvećen Sv. Nektariju Eginskom biti do kraja godine ili početkom naredne, barem donekle, u funkciji.

Radovi na rekonstrukciji enterijera hrama Sv. Vaznesenja gospodnjeg, koji su započeli u maju prošle godine, kroz nekoliko dana trebalo bi da budu završeni, nakon čega će ovaj hram u potpunosti biti obnovljen.

Iz crkvene opštine navode da su zadovoljni brzinom izvođenja radova na izgradnji hrama na Prozivci i podsećaju da je izgradnja započeta pre godinu dana. Toranj je već izgrađen, odnosno završena je ploča, a preostalo je da se završi kupola.

Podsećamo da troškove izgradnje hrama na Prozivci snosi crkvena opština uz pomoć donacija vernika, a iz crkvene opštine navode da im je potrebna podrška vernika. Svi građani koji su u mogućnosti mogu da doniraju novac za izgradnju pravoslavnog hrama koji je posvećen Sv. Nektariju Eginskom.

O autoru Miljana Crnogorac

Pogledaj i sledeće

Sahranjen Ilija Šujica

Danas je na Pravoslavnom groblju u Dudovoj šumi sahranjen Ilija Šujica, istaknuti društveno-politički i sportski …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *