Obilazak radova na uređenju atarskih puteva

Испуњавамо обећање дато грађанима у сеоским срединама

Помоћ сеоским срединама и пољопривреди коју као локална самоуправа настојимо да реализујемо у што обухватнијој мери, резултат је обећања које смо дали – да ћемо буџетским средствима изградити атарске путеве, при чему ће приоритет имати путеви уз настањене салаше и главни транзитни путеви за пролазак пољопривредне механизације“, рекао је градоначелник Суботице Богдан Laban који је данас, у друштву Предрага Радивојевића, директора Јавног предузећа за управљање путевима, урбанистичко планирање и становање, и Милутина Перуновића, техничког директора фирме Екстра-ауто транспорт из Врбаса као извођача, обишао радове на уређењу прве деонице атарских путева на територији Месне заједнице „Мала Босна“.

Градоначелник је, тим поводом, изјавио да је атарски пут на територији МЗ „Мала Босна“ дужине 3.660 метара и ширине три метра, а да се радови, започети 23. маја, чија је вредност 7,5 милиона динара, изводе методом насипања дробљеног камена. Радови се финансирају средствима из градског буџета.

Ове деонице пута повезују велики број пољопривредних газдинстава. Локална самоуправа је имала слуха за апеле пољопривредника и становnика из МЗ ’Мала Босна’, ’Мишићево’ и ’Таванкут’, и овај пример најбоље показује бригу локалне самоуправе о свим грађанима – нагласио је Богдан Лабан и подсетио да је у протеклом периоду изграђено више десетина кiлометара атарских путева, али и улична расвета у руралним срединама где су покривени и атарски путеви на којима се налазе фарме и салаши.

Истичући значај који ова инвестиција има за становнике руралног дела града, Златко Габрић, мештанин засеока хрватски Мајур, захвалио је градоначелнику Лабану и локалној самоуправи јер је ово, како истиче, први пут након 40 година, да је реализовано повезивање хрватског Мајура са Малом Босном. „ Пут је значајан како за пољопривреду, тако и за бројне салаше на којима живе вишечлане породице са децом“ напомиње Габрић.

Ostavi komentar

Unestie Vaš komentar
Unesite Vaše ime