Obilazak porodične firme „Su fruit“

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodorivrede, Branislav Nedimović, pokrajinski sekretar za poljoprovredu, Čedomir Božić i gradonačelnik Stevan Bakić, posetili su porodičnu poljoprivrednu firmu “Su Fruit” u Tavankutu.

“Su Fruit” porodična je firma iz Donjeg Tavankuta koju su osnovale porodice Stantić i Vizin 2015. godine. Kako objašnjava jedan od suvlasnika i menadžer prodaje i nabavke “Su Fruit” firme, Goran Stantić, kompanija se bavi otkupom, pakovanjem, skladištenjem u hladnjače i daljom prodajom svežeg voća i povrća na veliko. Čak 70 odsto tržišta ove firme čini Rusija, gde je vodeći artikl jabuka, dok se ostalih 30 odsto izvozi u zemlje u regionu.

“Su Fruit” predstavlja impozantan primer poslovanja, sa proizvodnjom od skoro 8 hiljada tona voća i povrća, rekao je pokrajinski sekretar za poljoprivredu, Čedomir Božić.

Gradonačelnik Stevan Bakić, istakao je da je veoma značajno što pored kvalitetnog uzgajanja voća i povrća, ova firma ima i kvalitetne smeštajne kapacitete, kao i kapacitete za pakovanje i izvoz.

Poljoprivredni proizvođači mogu da apliciraju na nekoliko konkursa Sekretarijata za poljoprivredu do petka, a konkurs za navodnjavanje i ulaganje u fizičku imovinu, samo su neki od njih, podsetio je pokrajinski sekretar Božić.