Obezbeđena sredstva za regresiranje troškova prevoza učenika

U saradnji Pokrajinske vlade I lokalne samouprave, obezbeđena su sredstva za regresiranje troškova prevoza učenika srednjih škola prigradskih i međugradskih linija. Na ovaj način Grad i Pokrajinska vlada učestvuju u finansiranju cene karata od oko
75 % dok preostali deo plaćaju roditelji.
U toku prošle nedelje potpisan je ugovor između predstavnika Grada i Pokrajinske vlade o dodeli sredstava za regresiranje troškova prevoza učenika srednjih škola prigradskih i međugradskih linija. Ove godine za naš grad je dodeljeno oko dvanaest i po miliona dinara. Iz lokalne samouprave navode da ih Pokrajinska vlada maksimalno podržava, ali i to da Subotica ima veliki broj učenika koji putuju.
Cilj je pomoći roditeljima u školovanju dece, kako bi đaci mirno mogli da nastave obrazovanje,navode iz lokalne samouprave. Za učenike koji su socijalno ugroženi, Grad pomaže u vidu dodele besplatnih karata za prevoz, za školsku 2019. godinu broj tih učenika je 126. Grad Subotica iz sopstvenih sredstava za putovanje učenika srednjih škola za tekuću godinu izdvojio je iznos od oko četrdeset i po miliona dinara.
Ukupan broj učenika koji koristi prigradski i međugradski prevoz na teritoriji Grada za ovu školsku godinu je 1359, od toga 1170 učenika koristi prevoz prigradskih linija, dok 189 đaka koristi linije međugradskog prevoza.

Ostavi komentar

Unestie Vaš komentar
Unesite Vaše ime