Obezbeđen novac za nastavak izgradnje “Akva parka”

Za nastavak radova na izgradnji “Akva parka” na Paliću obezbeđeno je 2 miliona evra iz budžeta Republike Srbije, a za završetak ovog projekta potrebno je još 5 miliona evra, izjavio je predsednik Skupštine APV, Ištvan Pastor prilikom obilaska gradilišta “Akva parka” danas i najavio da se završetak radova očekuje za pola godine.

Pastor je najavio da će radovi na izgradnji “Akva parka” na Paliću biti nastavljeni od danas, budući da je prošlog četvrtka Vlada Republike Srbije odobrila prvih 2 miliona evra, odnosno 230 miliona dinara za nastavak radova na izgradnji ovog spa i velnes centra. Pastor je objasnio da je zastoj od više od godinu dana na izgradnji “Akva parka” posledica ispravljanja propusta od strane onih koji su vodili firmu i ovu investiciju u prethodnom periodu. Kako je naveo, nije bila zatvorena finansijska konstrukcija za završetak radova, dokumentacija je bila nepotpuna i bez niza potrebnih dozvola, naveo je Pastor. On je najavio da se osim ova 2 miliona očekuje da se posle rebalansa budžeta Republike Srbije na jesen odobri još 4 miliona evra za “Akva park”, a Grad Subotica je budžetom predvideo 1 milion.

Ono što prvo sledi je potpisivanje aneksa ugovora sa prethodnim glavnim izvođačem radova koji će nastaviti da obavlja taj posao. U pitanju je firma “Aleks engineering and Construction” sa sedištem u Beogradu, a radovi na izgradnji “Akva parka” biće nastavljeni u zatvorenom objektu čija je površina 3401 kvadratni metar, objašnjava direktorka preduzeća “Park Palić”, Valerija Denč.

Pastor je izjavio da je do sada u izgradnju “Akva parka” uloženo oko 7 miliona evra, a za završetak radova biće uloženo još toliko novca.