Obeleženo 60 godina Centra za socijalni rad

Svečanošću u Velikoj većnici Gradske kuće obeleženo je 60 godina Centra za socijalni rad Grada Subotice.

U Centru za socijalni rad Grada Subotice trenutno radi 51 zaposleni, a među njima 41 stručni radnik. Pedagozi, psiholozi, socijalni radnici, specijalni pedagozi, pravnici i andragog svakodnevno rade na tome da nađu adekvatna rešenja za sve socijalne potrebe građana. Tokom godine kroz Centar za socijalni rad prođe više od 18.000 korisnika.

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić je čestitajući jubilej 60 godina postojanja i rada ove ustanove socijalne zaštite podsetio na značaj sistema socijalne zaštite, kao i na značaj svih zaposlenih u ovom sistemu u našem gradu. On je naglasio da će lokalna samouprava nastaviti da podržava rad Centra za socijalni rad kroz različite vidove novčane pomoći koji se isplaćuju putem ove ustanove za socijalno ugroženo stanovništvo.

Svečanosti u Gradskoj kući prisustvovala je i pokrajinska zaštitnica građana-ombudsmanka, kao i predstavnici Ministarstva za rad, boračka i socijalna pitanja.

Centar za socijalni rad osnovan je 1963. godine odlukom tadašnjeg Narodnog odbora Subotice i bavio se zaštitom dece i starih bez porodičnog staranja. Prošao je kroz nekoliko reforimi, a danas predstavlja ustanovu koja se bavi organizovanom delatnošću od javnog interesa, čiji je cilj pružanje pomoći i osnaživanje za samostalan i produktivan život, u društvu i porodici, kao i sprečavanje nastajanja i otklanjanja posledica socijalne isključenosti.