Obeleženo 40. godina Gerontološkog centra

Gerontološki centar obeležio je 40 godina postojanja i rada. Danas ova ustanova socijalne zaštite ima 530 korisnika, a u njenom sastavu nalazi se 10 gerontoloških klubova.

Ova ustanova socijalne zaštite je po rečima pokrajinskog sekretara za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova, Predraga Vuletića, među 5 najboljih ustanova tog tipa u Vojvodini. On je čestitajući jubilej, rekao da Gerontološki centar nije samo ustanova za smeštaj već spada u osnovne stubove socijalne zaštite u Vojvodini.

Na 40.rođendan Gerontološki centar broji 530 korisnika, u njegovom sastavu radi 10 gerontoloških klubova, a zaposleni u ovoj ustanovi brinu o 10.000 ljudi. Planovi su da do kraja naredne godine bude otvoreno još 7 gerontoloških klubova, a da se brok korisnika poveća na 600. Iz Gerontološkog centra poručuju da je u planu otvaranje Centra za prevenciju i edukaciju na polju demencije kao i Savetovališta za prilagođavanje rodbine i korisnika pre preseljenja u dom.

Na današnjoj svečanosti povodom proslave jubileja predstavnici Kancelarije za javna ulaganja uručili su rešenje direktoru Gerontološkog centra, o dodeli 36 miliona dinara. Tim novcem biće renoviran Dom za odrasla lica na Karađorđevom putu.