Obeležena slava bratstva „Sv. knez Vladimir“

Predstavnici  Srpsko- rusko-beloruskog bratstva „Sv. knez Vladimir“, u petak su obeležili slavu bratstva. Na ovoj svečanosti prisustvovali su i visoki predstavnici ambasade Rusije.

Molitveni deo i rezanje slavskog kolača održano je u Hramu Sv. Vaznesenja Gospodnjeg, dok je trpeza ljubavi poslužena u Maloj gostioni. Iz bratstva poručuju da im je velika čast što su i ove godine imali priliku da krsnu slavu obeleže zajedno sa visokim predstavnicima ambasade Rusije.

Iz ambasade Rusije podsećaju da dugo sarađuju sa ovim bratstvom, te da su strateški partneri u mnogim oblastima. Takođe napominju da im je čast što su imali priliku da u društvu prijatelja iz Subotice proslave Sv. kneza Vladimira jer upravo ovaj svetac ima ogroman značaj za Rusiju.

Pored privredne, veoma je važna i kulturna saradnja između Srbije i Rusije, poručio je ataše odeljenja za kulturu u ambasadi Rusije Kiril Kirža, te dodao da mu je drago šro postoje udruženja poput ovog koji neguju kulturnu saradnju između ove dve zemlje.