понедељак , 18 јануара 2021
Naslovna / Društvo / Obeležen Svetski dan kvaliteta

Obeležen Svetski dan kvaliteta

Stručnim skupom na temu “Kvalitet- upravljanje u vanrednim situacijama” u Zavodu za javno zdravlje obeležen je Svetski dan kvaliteta. Tema ovogodišnjeg obeležavanja bila je “100 godina kvaliteta”.

Kako je rečeno na skupu, uspostavljanje sistema smanjenja rizika od katastrofa i upravljanje u vanrednim situacijama u zdravstvu je od posebnog interesa i deo je sistema nacionalne bezbednosti jer ovi događaji mogu značajno uticati na kapacitet i kvalitet pružanja zdravstvenih usluga, ali i na bezbednost korisnika i zaposlenih, kao i na samu infrastrukturu.

Kao ustanova koja se bavi zdravstvenom delatnošću već dugo godina, ZZJZ Subotica se dugo godina bavi i kvalitetom, odnosno održavanjem i unapređivanjem zdravstvenog stanja stanovništva sa aspekta kvaliteta. Ova ustanova deo je mreže zdravstvenih ustanova koje deluju u skladu sa normativnim dokumentima Ministarstva zdravlja Republike Srbije.

Jedan od najvažnijih zadataka i obaveza svih zdravstvenih ustanova jeste dobra pripremljenost na krizu, vanredne događaje i vanredne situacije. Krizne situacije zahtevaju multidisciplinaran pristup, te su ovakve edukacije od velikog značaja za sve ustanove, ističe pomoćnik direktora za kvalitet i rizike Opšte Bolnice Subotica, dr Gordana Krtinić.

Ujedinjene nacije su 1990. godine dale predlog da se drugog četvrtka u novembru obeležava Svetski dan kvaliteta. Ovaj dan osmišljen je kako bi se prepoznao doprinos kvaliteta za razvoj i prosperitet društva širom sveta, ali i za svakodnevni život i poslovanje organizacija.

O autoru Goran

Pogledaj i sledeće

Za kapitalne investicije u Vojvodini 3,26 milijardi dinara

Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine objavila je konkurse za podršku u realizaciji projekata u …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *