Obeležen Svetski dan dobrovoljnih davalaca krvi

Dodelom plaketa dobrovoljnim davaocima krvi i uručenjem plaketa „Široko srce” predstavnicima najhumanije mesne zajednice, radne organizacije i škole Gradska organizacija Crvenog krsta obeležila juče, u Plavoj sali Gradske kuće, Svetski dan dobrovoljnih davalaca krvi.

Priznanja za 35, 50 i 75 puta datu krv dobilo je ukupno 19 dobrovoljnih davalaca krvi. Među njima je bila i naša sugrađanka Klara Vidaković, koja se čak 75 puta upisala kao dobrovoljni davalac krvi.

Dobrovoljnim davaocima krvi priznanja je uručio gradonačelnik Stevan Bakić, koji je istakao da će nastaviti da pruža podršku svima onima koji su uvek bili na raspolaganju našem zdravstvenenom sistemu i sugrađanima.

Plaketa „Široko srce“ za humanost u kategoriji srednjih škola dodeljena je Srednjoj medicinskoj školi, u kategoriji naseljenih mesta Mesnoj zajednici „Čantavir“, dok je u kategoriji preduzeća, ustanova i kompanija dodeljena fabrici „Pionir“. Zahvalnice su uručene i najuspešnijim đacima na konkursu „Krv život znači”.

Svi koji žele da daju krv i tako pomognu onima koje čeka teška životna bitka to mogu učiniti na tradicionalnoj akciji Humana subota, koja će biti održana u subotu, 25. juna na Velikoj terasi na Paliću. Za sve dobrovoljne davaoce obezbeđen je besplatan prevoz do Palića linijom br. 6, ulaznice za Zoo vrt, vožnja katamaranom, kao i ručak.