Obeležen Svetski dan Crvenog krsta

Polaganjem venca na bistu Anrija Dinana, obeležen je Svetski dan Crvenog krsta. Tim povodom u Srednjoj medicinskoj školi održana je akcija dobrovoljnog davanja krvi, a u prostorijama Crvenog krsta upriličeno je predavanje na temu “Mesto i uloga Crvenog krsta Srbije u vanrednim situacijama”.
Pored zaposlenih u Crvenom krstu Subotice podjednako važnu ulogu imaju i volonteri. Kako poručuju iz Crvenog krsta,volontera nikada nije dosta, a poslednjih godina od posebnog značaja je omladina. Mladi volonteri sa kojima smo razgovarali ističu da je za njih najlepši deo volontiranja svakako pružanje pomoći, onima kojima je ona potrebna.
Crveni krst Subotice jedna je od većih gradskih organizacija Crvenog krsta Srbije. U ovu organizaciju svakodnevno dolazi oko 1500 korisnika, od kojih je 1200 korisnika Narodne kuhinje, poručuju iz Crvenog krsta Subotice. Moto ovogodišnjeg obeležavanja Svetskog dana Crvenog krsta je ljubav, a cilj je približiti zajednici sve aktivnosti ove organizacije.
Akcija dobrovoljnog davanja krvi, 3 kilograma brašna za svakog korisnika Narodne kuhinje kao i dodela garderobe za sugrađane kojima je ona potrebna, neke su od akcija koje organizuje Crveni krst Subotice u okviru Nedelje Crvenog krsta. Ona je počela danas i trajaće do naredne srede.

Ostavi komentar

Unestie Vaš komentar
Unesite Vaše ime