Obeležen nekadašnji Dan Republike – 29.novembar

Predstavnici 4. Mini Jugoslavije, Centra Tito i oni koji sebe i danas smatraju Jugoslovenima, proslavili su na prostoru 4. Mini Jugoslavije nekadašnji Dan Republike-29. novembar.

Dane Poznić, osnivač 6. ogranka 4. Mini Jugolavije iz Bačkog Gračaca došao je danas sa delegacijom da zajedno sa drugim Jugoslovenima obeleži 29. novembar- Dan Republike koji se slavio od 1943. godine do 14. novembra 2002. godine kada je ukinut. Za Daneta je ovaj praznik podsetnik na sve ono što je Jugoslavija nekada predstavljala.

Kako ističu iz Pokreta 4. Mini Jugoslavije i Centra Tito, oni neće odustati od tradicije obeležavanja ovog praznika, ali ni baštitenja vrednosti nekadašnje SFRJ.

Mladi Subotičani koji neguju tradiciju nekadašnje SFRJ smatraju da bi naša država trebala da bude mesto susreta mladih iz celog sveta, ali i da našoj omladini budu širom otvorena vrata svuda u svetu kao što je to za vreme Jugoslavije bio slučaj.

Nekada je Dan Republike slavljen uz pompu, organizovane su i svečane akademije, deljeno je ordenje. Ove, kao i prethodne godine izostaće svečana akademija povodom ovog praznika koju su svake godine organizovali predstavnici Centra Tito i Pokreta 4. Mini Jugoslavije kako bi održali tradiciju ovog praznika SFRJ.