Obeležen Međunarodni dan sestrinstva

Iako su često prisutne mnoge poteškoće i prepreke, svaka medicinska sestra treba da pruži svoj maksimum u obavljanju svoje dužnosti,
poruka je povodom obeležavanja Međunarodnog dana sestrinstva. Ovaj dan obeležen je besplatnim zdravstvenim akcijama za sve građane na Trgu Slobode.
Subotičani pozdravljaju akcije koje su održane povodom obeležavanja Međunarodnog dana sestrinstva. Kako kažu, medicinske sestre u našem gradu dobro obavljaju svoj posao koji svakako nije lak. Po rečima sugrađana, bitno je da postoji međusobno poštovanje i strpljenje između medicinskih sestara i pacijenata, te da se na taj način ostvari što uspešnija saradnja.
Medicinska sestra ima veoma važnu ulogu u procesu lečenja, ona provodi najviše vremena kako sa samim pacijentima tako i sa njihovim porodicama, te tako poseduje informacije koje mogu biti ključne u procesu ozdravljenja. Poziv medicinskih sestara nije lak, jedan je od najhumanijih i bez obzira na poteškoće koje su prisutne u radu, svaka medicinska sestra treba da daje svoj maksimum u njegovom obavljanju, poručuje medicinska sestra iz Doma zdravlja.
U okviru održanih akcija građani su imali priliku da besplatno prekontrolišu krvni pritisak, šećer u krvi i holesterol. Između ostalog,zdravstveni radnici davali su savete o zdravim stilovima života kao i savete o pravilnom razvoju dece, ali i prevenciji bolesti zavisnosti kod dece.