Obeležen Evropski dan protiv trgovine ljudima

U našem gradu pred Višim javnim tužilaštvom u proteklom periodu nije pokrenut ni jedan predmet za trgovinu ljudima, rečeno je povodom Evropskog dana borbe protiv trgovine ljudima.

Lokalni tim za borbu protiv trgovine ljudima Evropski dan borbe protiv trgovine ljudima obeležio je projekcijom filma “Sestre” u bioskopu “Aleksandar Lifka” koji je organizovan za učenike Gimnazije “Svetozar Marković”. Fil “Sestre” baziran je na istinitim događajima i snimljen je u cilju podizanja svesti o trgovini ljudima.

Crveni krst Subotica koji je jedan od članova Lokalnog tima za borbu protiv trgovine ljudima tokom cele godine radi na edukaciji svih kako dece tako i starijih na temu trgovine ljudima. Mladima najviše skreću pažnju na to na koji način mogu da se zaštite od toga da ne postanu žrtve trgovine ljudima, kao i kako da prepozaju potencijalno opane situacije.

Volonteri Crvenog krsta povodom obeležavanja Evropskog dana borbe protiv trgovine ljudima delili su letke u centru grada kako bi podigli svest o ovom problemu, a u okviru iste akcije će razgovarati i sa migrantima u Prihvatnom centru na ovu temu.