Obeležen Evropski dan pravilne ishrane i kuvanja

Evropski dan pravilne ishrane i kuvanja sa decom Centar za promociju zdravlja obeležio je akcijom „Mladi kuvaju“ u Hemijsko- tehnološkoj školi. U ovoj akciji učenici Hemijsko- tehnološke i Srednje medicinske škole imali su priliku da nauče kako da pripremaju zdravu užinu.

Učenica 2. razreda Hemijsko- tehnološke škole Lea Jakšić jedna je učenica koja je imala priliku da nauči kako da napravi zdravu užinu. Kako kaže, užinu inače kupuje u pekari, a danas ima priliku da nauči kako da je sama priprema.

U današnjoj akciji učestvovali su učenici 2. razreda sa smera prehrambeni tehničar koji se kroz svoje četvorogodišnje školovanje upoznaju sa različitim tehnologijama rada, a ovo je dobra prilika da se i na praktičan način deca upoznaju sa principima zdrave ishrane.

Tradicionalno, Zavod za javno zdravlje godinama unazad promotivnom akcijom „Mladi kuvaju“ u pekari Hemijsko- tehmnološke škole obeležava Evropski dan pravilne ishrane i kuvanja sa decom. Danas su učenici dve škole imali priliku da nauče kako se priprema pileća salata, slatki mafini i voćna salata.

Učenici koji su učestvovali u današnjoj radionici 16. oktobra prošli su teorijsku obuku o osnovnim principima pravilne ishrane i poremećajima ishrane.