Obeležen Evropski dan parkova

U gradskom parku “Dudova šuma” povodom obeležavanja Evropskog dana parkova, održana je javna akcija pod nazivom “Sačuvajmo pluća grada”. Akcija je održana sa ciljem podizanja svesti o ličnoj odgovornosti za brigu o životnoj sredini, poručili su iz Školskog centra sa domom učenika “Dositej Obradović”, koji je ujedno i organizator akcije.
Kako bi se deci osnovnoškolskog uzrasta približio i objasnio značaj ličnog uticaja na životnu sredinu i brigu o istoj, organizovan je niz aktivnosti u sklopu akcije. Mališani sa kojima smo razgovarali znaju da je priroda bitna i da je potrebno čuvati okolinu,a kako kažu jedna od njihovih omiljenih aktivnosti svakako jeste igra u parku.
Tokom javne akcije za decu osnovnoškolskog uzrasta više srednjih škola, javnih preduzeća i škola domaćin, organizovali su edukativne i kreativne ekološke radionice. Javno preduzeće “Palić – Ludaš” predstavilo se deci uz aktivnosti u kojima su i deca aktivno učestvovala.
Školski centar sa domom učenika “Dositej Obradović” učestvuje u projektu “Za čistije i zelenije škole u Vojvodini”, koji sprovodi Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine- nacionalne zajednice, a ova javna akcija predstavlja završnu aktivnost ovog projekta. Cilj jeste naučiti decu osnovama ekologije i njenom značaju, poručili su iz Školskog centra „Dositej Obradović“.
U ovoj javnoj akciji učestvovalo je oko 100 dece, a pored Školskog centra “Dositej Obradović” učestvovali su i Politehnička škola, Hemijsko-tehnološka škola, Fondacija „Jasen“ i Javno preduzeće “Palić – Ludaš”.