Obeležen Dan policije

U kolegijum sali upravne zgrade Policijske uprave u Subotici obeležen su Dan i slava Ministarstva unutrašnjih poslova i Dan policije. U okviru obeležavanja Dana policije, pripadnici MUP-a položili su cveće i odali počast polijskim službenicima stradalim prilikom obavljanja svoje profesionalne dužnosti. Takođe zakletvu su položili policajci koji su u MUP primljeni tokom proteklih godinu dana. Na platou ispred zgrade PU Subotica održan je i zbor naoružanja i opreme policijskih službenika.

Gradonačelnik Bogdan Laban, istakao je da je lokalna samouprava oduvek sarađivala sa Policijskom upravom Subotica i to na izuzetno dobar i kvalitetan način. Laban je dodao da su se nagomilani bezbednosni problemi rešavali zajednički, posebno u periodu intenzivne migrantske krize.

Vizija policije jeste da Subotica bude miran i bezbedan grad, izjavio je na današnjoj svečanosti vd načelnika policije Policijske uprave u Subotici Nenad Sekulić. On je dodao da je osnovno pravo svakog čoveka da se oseća bezbedno i zaštićeno bez obzira odakle je i kojim naglaskom govori.

Sekulić je istakao i da je u poslednje vreme postignuto mnogo na teritoriji PU Subotica, između ostalog, smanjen je broj izvršenja krivičnih dela, povećan je broj rasvetljenih krivičnih dela sa nepoznatim počiniocem, a učinjeni su i mnogi pomaci u borbi protiv narkotika. Službenik PU Subotica Manuel Crnojević nagrađen je od strane ministra Stefanovića za radne rezultate tokom 2016/2017 godine, na liniji za suzbijanje narkomanije. Crnojević je za svoje profesionalne uspehe nagrađen revolverom.